Meld deg på nyhetsbrev
OPERA I VERONA

Denne turen går til operaens hjemland – Italia. Vi skal sammen oppleve, se og høre operaforestillingen Aida i Verona. I tillegg skal vi ha en heldagsutflukt til Venezia med guide og spise lunsj i nærheten av Markusplassen. Vi skal dessuten besøke en viss balkong i Verona og høre historien om Romeo og Julie. Vi kan ikke ha vært i Italia uten å ha besøkt en vingård. Og en av dagene får vi en rolig båttur på Gardasjøen. Under oppholdet bor vi i byen Desenzano ved Gardasjøen.

Program

Mandag 21.08. Vi møtes på Gardermoen hvor Norwegian har avgang kl. 10.25, lander i Milano kl. 13.05, finner vår bagasje og går til bussen som kjører oss til Desenzano og Hotel City***. Vi sjekker inn og får litt tid på egenhånd før vi møtes til felles middag om kvelden.
Tirsdag 22.08. Vi er i vindistriktet Veneto og skal i dag besøke en vingård. Det mest kjente området i Veneto er Valpolicella, som lager Amarone, Ripasso og andre viner på druen Corvina som hoveddrue, ofte også blandet med Rondinella og Molinara. Vi besøker Azienda Agricola Cá Bottura for omvisning, vinsmaking og lunsj. Lykkelige kjører vi tilbake til hotellet og samles til middag om kvelden. 

Onsdag 23.08

I dag tar vi en rolig dag i Desenzano på egenhånd. Som den største av byene rundt Gardasjøen blir Desenzano med mer enn 20.000 innbyggere betraktet som en slags lokal hovedstad. Den er også et yndet reisemål for italienere, særlig i helgene.
Med sine rikelige muligheter for shopping og uteliv – mengder av fristende butikker og gode restauranter, kafeer, barer og nattklubber – oppleves Desenzano som mer moderne og ”storbyaktig” enn sine naboer.

Samtidig er småbysjarmen og historiesuset i god behold. Trange, snirklete gater, den gamle havnen, borgen Castello de Desenzano og andre bygninger fra middelalderen, den vakre katedralen Santa Maria Maddalena – her er nok å se og oppleve. Desenzano har dessuten tre flotte strender. Etter en avslappende dag møtes vi til felles middag om kvelden. 

Torsdag 24.08

Vi starter denne dagen rolig, og har formiddagen til egen disposisjon. Kl. 12.00 blir vi møtt av en lokaguide med buss som tar oss med til Verona, som tross mange stridigheter i årenes løp har greid å bevare sine mange kulturskatter. Her finner vi den gamle romerske arenaen, byens midtpunkt Piazza Bra og selvsagt balkongen til Romeo og Julie. Vi spiser lunsj i Verona ved ankomst, og fortsetter med en 3 timers by-sightseeing før middag klokken 18.00. 

Etter middag vandrer vi opp til arenaen der vi skal oppleve operaen Aida, historien om den etiopiske prinsessen som må velge mellom kjærligheten til sin far som holdes fanget i Egypt, og sin elsker, den egyptiske kapteinen som holder faren fanget. 

Fredag 25.08. I dag har vi dagen på egenhånd. De som ønsker det kan bli med på båttur til Sirmione (Ikke inkludert i prisen). Sirmione er et helt spesielt sted. En smal halvøy som stikker ut nordover fra sørkysten med hav på begge sider. Her får dere tid på egenhånd til shopping, bading, eller bare tusle rundt i de små koselige gatene som finnes her. Felles middag på hotellet om kvelden.  

Lørdag 26.08. Etter frokost blir vi møtt av en lokalguide. I dag skal vi til Venezia. Det sies at Venezia ikke kan forklares, den må bli sett, følt og personlig opplevd. Vi blir kjørt med båt inn til Markusplassen hvor guiden tar oss med på en runde før vi spiser lunsj og får litt tid på egenhånd. Tilbake på hotellet om kvelden for middag.
Søndag 27.08. I dag skal vi på båttur på Gardasjøen. Vi seiler langs kysten og opplever det flotte landskapet fra vannet. Lunsj inkludert. Middag på hotellet om kvelden.
Mandag 28.08. Etter frokost sjekker vi ut av vårt hotell og kjører til flyplassen hvor SAS har avgang kl. 14.30. Vi lander på Gardermoen kl. 17.05 og takker for denne gang. 

Info

Fakta:
Avreisedato: 21. august
8 dager
Pris pr. person: kr 14.500,-
Tillegg for enkeltrom:
kr 2.000,-
Prisen inkluderer:
• fly Oslo – Milano t/r
inkl. skatter og avgifter
• 7 hotellovernattinger
• 7 frokoster
• 4 lunsjer
• 7 middager
• program iht. beskrivelse
• reservert sete på operaen
• reiseleder
For de som kommer fra Grenland, Vestfold
og Drammen kan vi tilby transport tur/retur
Gardermoen for kr. 800,- pr. pers