Meld deg på nyhetsbrev
Malta

De historie røttene strekker seg tusenvis av år tilbake. Øygruppen ble oppdaget for mer enn 7 000 år siden, og siden har erobrere i tur og orden lagt beslag på den strategisk viktige havna. Alle har etterlatt seg noe – katedraler og ridderborger, katakomber og megalittiske templer, kirker og middelalderarkitektur. Vi skal bo på Dolmen Resort 4* som ligger på nordsiden av øya i Bugibba.

Program

 Lørdag 14.10. Vi møtes på Gardermoen og flyr Norwegian kl. 16.00 direkte til Malta og lander kl. 20.00. Vi finner bagasjen og går til bussen som kjører oss til hotellet.

Søndag 15.10

Etter frokost møter vi guiden og kjører til hovedstaden Valletta. Valletta ble grunnlagt i 1565 av Johannitterordenen som et tilfluktssted for soldater som vendte tilbake fra korstogene, og byen er nå hovedstad på Malta og en del av vår levende historie. Her finnes en uovertruffen samling av opprinnelig barokk arkitektur, befestede bymurer ut mot Middelhavet, og den spektakulære Johanneskatedralen med perfekt tilhogde steinhvelv og et berømt maleri av Caravaggio.

 Så det er ikke rart at denne minste av alle europeiske hovedsteder er et verdensarvsted. Vi skal tilbringe hele dagen i Valletta. Lunsj inkludert. Vi er tilbake på hotellet i god tid før middag.

Mandag 16.10

Etter frokost går turen til den sydlige delen av Malta. Vår guide starter med å ta oss inn i St.John´s Katedralen i Valletta. I løpet av turen skal vi besøke Hagar Quim templene som ble bygget i flere etapper mellom 3.500 og 2.900 år f.Kr. Vi besøker også Ghar Dalam – grotte og museum. Denne grotten er det eldste tegnet på menneske- og dyreliv på Malta. Den rommer et interessant lager av fossiler. Her kan man se skjelettdeler av for lengst utdødde dyrearter som for eksempel dvergelefant, dvergflodhest m.m. Vi spiser lunsj underveis. Tilbake til hotellet på ettermiddagen for middag.

Tirsdag 17.10. En rolig dag hvor en kan gjøre det en selv har lyst til. Byen vi bor i – Bugibba – var tidligere sentrum for turisme på øya. Den har forlyttet seg til byene Sliema og St.Julians. Men fremdeles finnes det mange serverdigheter, hoteller og spisesteder her. Felles middag om kvelden.
Onsdag 18.10. I dag er det den vestre delen av Malta som står for tur. Vår guide skal i dag bl.a vise oss Mdina med katedralen og St. Paul´s Katakomber. Mdina er en av europas eldste byer og er utrolig godt bevart. Byen er liten og ligger innenfor en høy bymur med vollgrav rundt. Selve byen Mdina er todelt. Vi spiser lunsj her og får litt tid på egenhånd før vi kjører tilbake til hotellet for middag.
Torsdag 19.10. Nå er det bare den nordre delen av øya vi ikke har opplevd. Mellieha har et utrolig vakkert bysentrum med historiske bygninger og små handlegater med et godt utvalg av fine butikker. En liten vakker bukt på vestkysten, ikke langt fra Mellieha Bay, ligger det en liten landsby som ble bygget i 1979 i forbindelse med produksjonen av filmen om Skipper'n. Her kan du gå fra hus til hus og se Skipper'n eller Olivia, og på enkelte dager er det skuespillere som underholder. Vi spiser lunsj og kjører tilbake til hotellet og har resten av dagen på egenhånd før middag.
Fredag 20.10. Siste dagen har vi på egenhånd. Under oppholdet har vi vært over hele Malta. Er det spesielle ting du vil oppleve igjen er det korte avstander. Avskjedsmiddag på hotellet
Lørdag 21.10. Vi har god tid til å få med oss det siste av Malta. Ved utsjekk setter vi bagasjen i bagasjerommet. Avreise fra hotellet på ettermiddagen. Norwegian har avgang kl. 20.45 og vi lander på Gardermoen kl. 00.40. 

Info

Fakta:
Avreisedato: 14. oktober
8 dager
Pris pr. person: kr 11.900,-
Tillegg for enkeltrom:
kr 2.150,-
Prisen inkluderer:
• fly Oslo – Malta t/r
• 7 hotellovernattinger i dobbeltrom
• 6 middager
• 4 lunsjer
• 7 frokoster
• program iht. beskrivelse
• reiseleder
For de som kommer fra Grenland, Vestfold
og Drammen kan vi tilby transport tur/retur
Gardermoen for kr. 800,- pr. pers