Meld deg på nyhetsbrev
Costa Brava

Costa Brava på Spanias nordøstre side strekker seg fra den franske grensen til Blanes. Det er en kyst med ville klippeformasjoner som går ut i havet, og mellom de finnes vakre sandstrender og badesteder. Innenfor kysten ligger frodige daler med vinranker, skoger av korkeik og små landsbyer.

Program

Mandag 18.09. Vi møtes på Gardermoen hvor Norwegian har avgang kl. 09.00. Vi lander i Barcelona kl. 12.20. Vi finner bagasjen og går til bussen som kjører oss til Santa Susanna og Aqua Hotel Aquamaria 4*. Her skal vi bo i 11 netter, inkludert frokost og middag. Hotellet ligger kun 100 meter fra stranden – med kun strandpromenaden mellom hotellet og vannet. Alle rom har balkong med utsikt til enten bassengområdet eller havet.

Tirsdag 19.09

I dag slapper vi av og gjør det vi selv måtte ønske. Santa Susanna er en moderne turistby. Santa Susanna har tre velholdte strender med grovkornet sand; Playa de Llevant, Playa de las Dunes og Playa de las Caletes. Langs havet ligger den fine strandpromenaden med restauranter, kafeer og barer.
I Santa Susanna er det mange restauranter, der det serveres både internasjonale retter og spanske spesialiteter. Og er du glad i vin bør du prøve noen av de lokalproduserte. 

Onsdag 20.09 Først ut var forfatteren Robert Graves, som kom hit på 1920-tallet. Nå ligger han begravet på den vakre lille kirkegården øverst i landsbyen. Valdemossa ligger på den nordvestre siden av Mallorca, og landsbyen er nok mest kjent for at komponisten Frédéric Chopin bodde her oppe i fjellene. Det gamle munkeklosteret ble solgt for omlag 200 år siden, og ble utleid til utlendinger med mye penger. En av disse var den berømte polske komponisten med sin franske kjæreste forfatteren George Sand.
Torsdag 21.09. Vi tar en rolig dag i Santa Susanna. 

Fredag 22.09

Utflukt til Figueres. Turen går forbi Girona før vi kommer til Figueres. Figueres er fødebyen til den spanske maleren Salvador Dalí. Dalí donerte en stor samling av sine verk til byen, og grunnla Dalí Theatre-Museum i 1974, det største surrealistiske prosjektet i verden. Det opptar bygningen til det tidligere kommunale teateret, en 19. århundre konstruksjon som ble ødelagt på slutten av den spanske borgerkrigen.  

På dets ruiner besluttet Dalí å lage sitt museum. Dette er Spanias mest besøkte museum, etter Prado-museet i Madrid. Vi spiser lunsj her og får litt tid på egenhånd før vi kjører tilbake til Santa Susanna.

Lørdag 23.09. Vi tar en rolig dag i Santa Susanna.
Søndag 24.09. Etter frokost går turen til Besalú. Landsbyen spilte en større rolle tidlig i middelalderen, og var hovedstaden i grevskapet Besalú. Wilfred den hårete, som skal ha forent Catalonia, var greve i Besalú. I landsbyen finnes en romansk bro over elven Fluvià. Kirken Sant Pere ble innviet i 1003. Byen har gater med bueganger og kvadrater og et restaurert Mikva, et rituelt jødisk bad som stammer fra 1000- eller 1100-tallet, og restene av en synagoge fra middelalderen i nedre del av byen nær elven. Vi spiser lunsj her og får litt tid på egenhånd før vi kjører tilbake til Santa Susanna.
Mandag 25.09. Vi tar en rolig dag i Santa Susanna.
Tirsdag 26.09. Utflukten i dag går til Girona. Girona er en av de største byene nord for Barcelona med et av de best bevarte jødiske kvarterene i Europa, og som også er det området hvor deler av den nyeste sesongen av hitserien Game of Thrones skal filmes. Vi får oppleve middelalderbyens fascinerende historie når guiden vår tar deg med på en tur rundt i de små gatene i byens gamle sentrum. Vi får også besøke katedralen i den hyggelige gamlebyen, med sine velbevarte middelaldergater og de berømte pastellfargede husene på kanten av floden. I løpet av turen forteller guiden oss om byens historie og viktige kunstneriske arv. Vi spiser lunsj og får også litt tid til å utforsk byen på egen hånd.
Onsdag 2709. og torsdag 28.09. Vi nyter de 2 siste dagene i Santa Susanna.
Fredag 29.09. Rolig formiddag før bussen kjører oss til flyplassen i Barcelona hvor Norwegian har avgang kl. 15.45 og lander på Gardermoen kl. 19.10 

Info

Fakta:
Avreisedato: 18. september
12 dager
Pris pr. person: kr. 9.950,-
Tillegg for enkeltrom:
kr. 1.700,- 
 
Prisen inkluderer:
• fly Oslo – Barcelona t/r
• 11 hotellovernattinger i dobbeltrom
• 11 middager
• 4 lunsjer
• 11 frokoster
• program iht. beskrivelse
• reiseleder 

For de som kommer fra Grenland, Vestfold
og Drammen kan vi tilby transport tur/retur
Gardermoen for kr. 800,- pr. pers