Meld deg på nyhetsbrev
Vintur til Ribera del Duero

Ribera del Duero har de siste årene vært spydspissen i utviklingen av moderne spanske rødviner, og er et svært spennende og fremoverlent vindistrikt.  Jarlsberg Travel arrangerer en sjelden vinreise hit i samarbeide med Global Wines og sommelier og vinimportør Jon Terje Bruun – som kjenner området svært godt etter flere besøk..  

Program

Ribera del duero

Riojas nabo ligger langs elva Dueros øvre løp, sentrert om byen Valladolid, hvor vi skal bo. Vi skal besøke en rekke fremstående vinhus. Vinene kommer nær utelukkende fra røde druer. Vinstilen er lettere enn naboområdet Rioja. Det meste av produksjonen er basert på druen tinto fino, som er det lokale navnet på temperallo. Det dyrkes også noe klassisk e franske druesorter, stort sett for innblanding i tinto fino. I tillegg lages gode hvitviner av druen Verdejo.

Duero-vinene er ofte eikelagret, men ikke like lenge som klassiske Rioja-viner, og får derfor et lettere og mer moderne preg. 
Den mest berømte produsenten i området heter Vega Sicilia. Finca Villacredes er en god nummer to, og en stigende stjerne på verdens vinhimmel. Vi får rød løper på vinhusene, ikke minst Finca Villacredes, hvor vår arrangør har vært en rekke ganger, handler vin, og har svært gode forbindelser.  

Mandag 25.09: Avgang fra Gardermoen 11215. Etter ankomst Madrid på ettermiddagen reiser vi direkte til Hotel Zenit Imperial i Valladolid, hvor vi ankommer på kvelden. Hotellet er et tidligere palass fra 1600-tallet, som i dag er et elegant, klassisk hotell. Etter innsjekk blir det tid til en liten matbit og/eller et glass vin i byen.  

Tirsdag 26.09

Etter frokost er det avreise til Rueda, hvor vi skal besøke tradisjonsrike Bodega Yllera. Her har samme familie produsert prisvinnende vin i seks generasjoner. Vi får en omvisning på den imponerende eiendommen, og ¬- ikke overraskende - vinsmaking. Vi skal spise lunsj i Ylleras flotte katakomber. Selvsagt med deres røde og hvite viner til maten.
Etter lunsj besøker vi Bodegas Moro i Toro. Et fantastisk beliggende familiedrevet vineri, selvsagt med gode svært kraftige viner.   

Onsdag 27.09

Denne dagen rommer hele tre vingårdsbesøk. Vårt første besøk er på Finca Villacredes, naboen til Vega Sicilia. Vinmarkene til de to vinhusene ligger side ved side, så nær at du knapt aner hvor den ene eiendommen slutter og den andre begynner. Gården omtales som den nye stjerna i Duero, med vinen Finca Villacreces Reserva, rimelige Pruno, som norske anmeldere har gitt terningskast 6. Kostbare Nebro har fått 98 poeng av Robert Parker/Wine Advocat. 
Etter en kort kjøretur kommer vi til Alejandro Fernandez Tinto Pesquera, nok en prestisjetung vingård, med flotte vinmarker og hovedhus i stein fra1600-tallet. 


Siste besøksgård er hos Condado de Haza, med omvisning, vinsmaking og lunsj. Rundt 2000 mål vinmarker og spektakulære lagringsrom sprengt inn i fjellet borger for gode vin- og matopplevelser!
Torsdag 28.09: Tidlig frokost, og en liten times kjøring til Bodega Protos. Dette er Dueros første vin-kooporativ, grunnlagt i 1927. Det produseres i dag både røde og hvite viner av god kvalitet her. Den nye lagringskjelleren sto ferdig i 2013. Bladet «Wine and Spirits» kåret den raskt til «cellar of the year». Stedet er kort sagt en opplevelse.
Ettermiddagen Til egen disposisjon i Valladolid by.
Fredag 29.09: Tidlig avgang fra hotellet, går flyet hjem fra Madrid. Ferdig utsjekket går vi om bord i bussen i 9-tiden mot hypermoderne Bodega Cepa, hvor vi er kl. 1000. Her skal vi være deltakere på «Harvest Workshop». Altså være med i vurderingen av druekvaliteten, lære om syremåling, sukker- og syreinnhold, og selvsagt smake vin før vi setter kursen mot Madrid og flyplassen. 

Info

Fakta:
Avreisedato: 25.september
5 dager
Pris pr. person: kr 9.900,-
Tillegg for enkeltrom:
kr 1.300,- 

Prisen inkluderer:
• Fly Oslo – Madrid t/r
• 4 hotellovernattinger i dobbeltrom
• 4 frokoster
• 2 lunsjer
• Program iht. beskrivelse. Forbehold om at programmet kan endres noe underveis
• Reiseleder