Meld deg på nyhetsbrev
Makarska Rivieraen

Makarska-rivieraen strekker seg hele 60 km mellom byene Omis i nord og Gradac i sør. Den dramatiske kystlinjen og det turkisblå havet lokker besøkende fra alle verdenshjørner. Den tette pinjeskogen strekker seg helt ned til stranden, og ovenfor er de hvite fjelltoppene en kraftig kontrast til den blå himmelen. Makarska-rivieraen består av mange sjarmerende steder som ligger ved innbydende strender. Et miljø det er lett å forelske seg i, og som tilbyr en herlig ferie for alle. Byen Makarska er den største byen på rivieraen, og et av de mest populære turistmålene langs den kroatiske kysten og kjent for sin natur og ulike turistattraksjoner. Byen Makarska er et trivelig badested med et myldrende folkeliv og fornøyelser. Tilbudet av restauranter, butikker og barer er stort. Slå dere ned på en kafé og betrakt folkelivet fra den palmebekransede strandpromenaden, eller la dere imponerr av den mektige fjellkjeden Biokovo og det klare havet.

Program

Onsdag 18.10

Vi møtes på Gardermoen og flyr Norwegian kl. 07.50 direkte til Split og lander kl. 10.40. Vi finner bagasjen og går til bussen som kjører oss til hotellet. Vi bor på Hotel Osejava 4* som ligger ved strandpromenaden. Ettermiddagen på egenhånd for å gjøre seg kjent før vi møtes til middag i hotellets restaurant. Vi har middag på hotellet hver dag bortsett fra siste kvelden.

Torsdag 19.10. Vi har en rolig dag i Makarska. Gjør deg bedre kjent med byen, prøv stranda eller nyt en dag ved hotellets basseng.
Fredag 20.10. Etter frokost spaserer vi bortover strandpromenaden til båten som tar oss til Brac. En herlig avslappende dag ute på havet. Vi reiser til den pittoreske byen Vrboska som ligger på øyen Hvar. Vi får tid til å utforske byen før det er tid for lunsj på båten. Siden reiser vi til den vakre øyen Brac og besøker det omtalte stedet Bol som er kjent for stranden Zlatni Rat (det gylne horn). Her får vi egen tid til å slappe av i solen eller for å utforske den koselige byen Bol blant de små smugene med de genuine stenhusene.
Lørdag 21.10. En rolig dag hvor en kan gjøre det en selv har lyst til.
Søndag 22.10. Nok en rolig dag uten program.
Mandag 23.10. I dag er det Mostar som står for tur. Mostar anses å være en av de vakreste byer i Bosnia og Hercegovina. Byens arkitektur er en blanding mellon den gamle osmanske arkitekturen og den østerriske stilen. Mostar er preget av to kulturer, to religioner, en elv som deler byen og en bro som forener folket. Rundturen inkluderer den gamle basaren, det tyrkiske hus, en av de mange moskéer og den gamle broen som ble oppbygd i år 2004. Etter rundturen får du tid til å spasere rundt på egenhånd for å besøke gallerier, håndtverk og suvenirbutikker. Lunsj inkludert. 

Tirsdag 24.10

 I dag reiser vi til Split og Trogir. I hjertet av Split ligger Diokletianus palass, som er en av de mest velbevarte og største romerske bygg i verden og som er med på UNESCOS liste for verdens kulturarv. I dag er palasset en del av byen og ca 3000 mennesker bor innenfor murene. Her har vi et stort tilbud av Splits restauranter, barer og butikker. Vi spiser lunsj før vi kjører til Trogir. Gamlebyen Trogir er virkelig verdt et besøk. Byen er lokalisert på en liten øy i Dalamatia mellom øyen Čiovo og fastlandet. Det går bro mellom begge øyene og fastlandet. Trogir er oppført på UNESCOS liste over verdens kultur- og naturarvsteder

Onsdag 25.10. Nok en rolig dag hvor en kan gjøre det en selv har lyst til.
Torsdag 26.10. I dag skal vi først til markedet i Zadavarje. Her besøker vi det lokale markedet, som er ca. 300 år gammelt. Vi får tid på egenhånd til å handle honning, olje og andre kroatiske spesialiteter. Videre kjører vi til Imotski. Imotski er kjent for å ligge ved hele ni innsjøer, og på denne dagen besøker vi de to mest kjente, den Blå og den Røde innsjøen. Videre besøker vi familien Grabovac, som forklarer og viser oss produksjonen av vindruene på vingården deres. Alt fra de hvite vindruene, hvorav de mest kjente er Kujunzusa, Chardonnay, Žilavka, Pošip og den grå Pinot til de røde sortene som Trnjak, Merlot, Vranac, Cabernet Sauvignon og Syrah. Vi får også høre noen hemmeligheter som ligger bak suksessen deres. Inngår: bussreise og skandinavisktalende guide. I tillegg tester vi ost, lufttørket skinke, frukt, hvitvin, rødvin, rosévin og musserende vin.
Fredag 27.10. Vi har en rolig dag i Makarska før vi på kvelden kjører til en koselig restaurant oppe i fjellsiden. Her nyter vi kroatisk mat, musikk, dans og den fantastiske utsikten over Adriaterhavet. Middagen består av en kroatisk forrett og tradisjonelle ”peka” til hovedrett. Dette nytes sammen med velsmakende drikke og mye glede.
Lørdag 28.10. avreise fra hotellet etter frokost. Norwegian har avgang kl. 10.40 og vi lander på Gardermoen kl. 13.30. 

Info

Fakta:
Avreisedato: 18. oktober
11 dager
Pris pr. person: kr 9.950,-
Tillegg for enkeltrom:
kr 1.150,-
Prisen inkluderer:
• fly Oslo – Split t/r
• 10 hotellovernattinger i dobbeltrom
• 10 middager
• 4 lunsjer
• 10 frokoster
• program iht. beskrivelse
• reiseleder
For de som kommer fra Grenland, Vestfold
og Drammen kan vi tilby transport tur/retur
Gardermoen for kr. 800,- pr. pers