Meld deg på nyhetsbrev
Vårtur til Dubrovnik med Montenegro, Mostar og Korcula  

Dubrovnik kom på UNESCOs liste over verdens viktigste kulturminner allerede i 1979, og denne byen helt sør i Kroatia er både den mest berømte og den mest besøkte i landet. Historien til byen starter i det 7.århundre, og ble bygget ut av greske sjømenn. Senere ble byen en egen handelsrepublikk med svært så moderne lover. I 1418 forbød byen slaveri og man bygget barnehjem i 1421. Senere spilte faktisk republikken en sentral rolle i diplomatiet da amerikanerne gjorde opprør mot England. Republikken ble senere en del av Østerrike-Ungarn, og etter første verdenskrig en del av kongeriket Jugoslavia, noe man var helt fram til 1991 da Kroatia erklærte sin uavhengighet. 

Program

Tirsdag 03.04. Vi starter med buss i Grenland og henter på avtalte steder langs E-18 inn til Oslo og videre til Gardermoen. Austrian Airways har avgang fra Gardermoen 06.45. Vi mellomlander i Wien før vi ankommer Dubrovnik kl. 14.10. Det er kun ca 30 minutters busstur til vårt hotell – Hotel Lapad**** med utsikt over cruisehavnen. Her har vi middag og frokost inkludert hver dag. 
 Onsdag 04.04. Etter frokost kjører vi til gamlebyen og møter vår lokalguide ved gamlebyen. Her får vi en to timers rundtur så vi blir kjent med byen. Hele den gamle delen av Dubrovnik, som ligger innenfor bymuren, er å betrakte som et livlig museum. Så fort du kommer innenfor bymuren, er det bare å åpne alle sanser og la seg forføre av historien og atmosfæren som preger denne byen.
Torsdag 05.04.I dag skal vi på båttur til øya Korcula med guide. Øya ble før kalt "Sorte Korfu" av de første innbyggerne som kom fra Hellas – navnet henspilte på de tette pinjeskogene og olivenlundene.
Korcula by er en typisk dalmatisk middelalderby. Langs brosteinsgater og smug ligger steinhusene med røde teglsteinstak tett, her er spisesteder og hyggelige kaféer. Her ligger også huset Marco Polo ble født i.
Midt i byen ligger den vakre St. Markus-katedralen, og rundt byen går ringmuren fra 1200-tallet. Tårnene og restene av muren er et mektig syn når man kommer inn fra sjøsiden – så skulle de jo også avskrekke piratene. Vi spiser lunsj og får litt tid på egenhånd før vi avslutter besøket på en vingård. 
 Fredag 06.04. Hele dagen på egenhånd til å utforske det en selv måtte ønske i og rundt Dubrovnik. 
Lørdag 07.04. Etter frokost kjører vi til Montenegro. På denne turen fordyper vi oss i Montenegros kultur, historie og severdigheter. Landet som også er kalt Middelhavets gjemte perle, er et land med bare 640 000 innbyggere som har så mye å by på. Landet lokker med både eventyraktig natur, turbulent historie og spennende kultur. Montenegro skryter av 4 nasjonalparker, den dypeste kløften i Europa og imponerende kystlinje med attraktive strender. Vi kjører gjennom de vakre fjelltraktene og opplever de vakre Lovcen-fjellene. Videre og kjører vi langs den praktfulle Kotorfjorden. Omvisning i middelalderbyen Kotor og i St. Tripun-katedralen fra 1100-tallet, som står på verdensarvlisten. 
 Søndag 08.04. I dag skal vi besøke Mostar. Etter at vi har passert grensen kommer vi til byen Trebinje i den delen av føderasjonen Bosnia-Herzegovina som går under navnet Republika Srpska. Vi kommer til Mostar tidlig på ettermiddagen. Mostar ble utsatt for store ødeleggelser under borgerkrigen 1992-95. Broen fra 1566, bygd under Det osmanske riket, ble ødelagt i 1993. Den ble gjenoppbygget i 2004. Vi spiser lunsj før vi får en omvisning i gamlebyen med inngang i Turkish House og Moskeen. 
 Mandag 09.04. Siste dagen i Dubrovnik har vi på egenhånd til å utforske byen, eller bare slappe av.
 Tirsdag 10.04. Vi sjekker ut av hotellet ved 12.00 tiden og kjører til flyplassen hvor lufthansa har avgang kl. 16.35. Med mellomlanding i München ankommer vi Gardermoen kl. 21.05. Vi finner bagasjen og går til bussen som kjører via Oslo til Grenland langs E-18 med avstigning på avtalte steder.  

Info

Avreisedato: 3. april - 8 dager 
 Pris pr. person: kr 9.950,- 
 Tillegg for enkeltrom: kr 1.500,- 


Prisen inkluderer: 
Buss Grenland – Gardermoen tur/retur 
Fly Gardermoen – Dubrovnik t/r inkludert skatter og avgifter 
7 hotellovernattinger 
7 frokoster 
3 lunsjer 
7 middager 
program iht. beskrivelse 
engelsktalende guide på utfluktene 
Norsk reiseleder på hele turen