Meld deg på nyhetsbrev
Cruise Panamakanalen

Vi har funnet en flott seiling med Celebrity Infinity som går fra Fort Lauderdale i USA til Valparaiso i Chile. Vi flyr med mellomlanding til Miami. Vi skal tilbringe en natt her før vi tar vi oss ned til havnen hvor Celebrity Infinity har avgang. Vi gjør stopp på Grand Caymand før vi seiler gjennom Panamakanalen. Vi gjør også stopp i Equador, Peru og Chile før vi ender opp i Valparaiso fredag 8. desember.  Vi avslutter denne fantastiske turen med 3 netter i Chiles hovedstad Santiago med utflukter. Reiselederen vår er med hele veien fra Gardermoen, og er behjelpelig med bestillingene, menyene, utflukter og andre praktiske gjøremål.

Program


Vi møtes på Gardermoen onsdag 22. november og flyr til Miami hvor vi ankommer på ettermiddagen. Vi kjører til Fort Lauderdale og Best Western Oceanside inn. Torsdag formiddag tar bussen oss til kaien hvor vi går ombord i Celebrity Infinity. Skipet er et av Celebrity Cruises skip i Millennium-klassen og har plass til ca. 2.000 gjester. Ombord er det hyggelige fellesområder, innendørs og utendørs svømmebasseng og en rekke aktivitetstilbud. En åpen, men samtidig intim atmosfære bidrar til at man virkelig finner seg til rette ombord.

George Town: Langs havnen i Grand Caymans største by ligger butikker og kontorer i fantastiske bygninger fra 1800-tallet på rekke og rad. Ta en tur til Stingray City, hvor to meter lange piggrokker samles, eller dra til Seven Mile Beach som er kåret til ”The Caribbean`s Best Beach” av Caribbean Travel and Life Magazine. 
Panamakanalen: Panamakanalen blir også kalt verdens åttende underverk, og noe som er ganske forståelig. Prosjektet var en av de største og mest utrolige ingeniørbragdene historien har sett. Etter at kanalen åpnet trengte ikke skipene å seile rundt kontinentet, men kan gå rett igjennom den 77 km lange kanalen. Dette sparer dem for enormt mye tid og penger. Franskmennene var de første som forsøkte å lage en kanal i 1880, men dette mislyktes. Mellom 1904 og 1914 ble Panamakanalen fullført av amerikanere, som dermed sørget for at den nye vannveien kom under amerikansk kontroll. I juni 2016 ble også utvidelsen av kanalen klar.   
Manta: Området er kjent for sine strender. Strandlinjen er flere kilometer lang, Stillehavsvannet er behagelig, men bølgene kan være litt høye. Når det gjelder shopping er det en del lokalt håndverk, smykker og figurer utført i tagua (skallet av en type kokosnøtt) som gjelder.
Lima: Den fascinerende byen Lima ble grunnlagt av Francisco Pizarro i 1535 og er en skattekiste av historie. Utforsk gamle arkeologiske steder fra Inkatiden eller spaser gjennom de elegante katedralene og overdådige palassene fra spansk kolonitid. Sentrum av Lima er overfylt, men du vil sette pris på de ulike bydelene – spesielt strandområdene som har gode shoppingmuligheter og restauranter. 
 Pisco: En fiskeby syd for Lima. Et godt utgangspunkt for å besøke Ballestas Islands som ligger i sjøen rett på utsiden av byen. 
 Arica: Chiles nordligste by, ved stillehavskysten, ca. 20 km sør for grensen mot Peru. Arica er en viktig havn, også for Bolivia og Peru og endepunkt for jernbane fra La Paz i Bolivia og fra Tacna i Peru Domkirken San Marcos er tegnet av Alexandre Eiffel.   Etter ankomst Valparaiso fredag morgen kjører vi til Santiago. Vi har tre dager på å oppleve hovedstaden i Chile. På lørdag skal ha en sightseeing hvor vi får skal besøke San cristobal Hill, La Moneda Palace og det historiske kvartalet. Vi skal også besøke Museum of Memory og det store restaurant og shoppingområdet pueblitu Los Dominicos.  På søndag kjører vi til Bodega Santa.Rita som produserer mange viner vi nordmenn kjenner til. Vi får en omvisning med smaksprøver og lunsj. Mandag morgen setter vi kursen mot flyplassen i Santiago og turen hjemover. Vi mellomlander i London og kommer til Gardermoen tirsdag ettermiddag.  
                                       

       
Dag Anløpshavn Ank Avr.
23/11
Fort Lauderdale, USA 16.00
24/11 
I sjøen

25/11
George Town, Grand Caymand 08.00 
17.00
26/11
I sjøen


27/11
Panamakanalen
06.00 18.00
28/11I Sjøen

29/11
Manta, Equador
07.00 14.30
30/11
I sjøen

01/12
Lima, Peru
09.00
02/12
Lima, Peru

19.00
03/12 
Pisco San Martin, Peru
08.00
18.00
04/12
I sjøen


05/12 
Arica, Chile
08.00
17.00
06/12 
I sjøen


07/12 
I sjøen


08/12
Valparaiso, Chile
05.00

Info

Fakta:
Avreisedato: 22. november
19 dager
Prisen inkluderer:
• flybill. Oslo – Miami/
Santiago - Oslo
inkl skatter og avg.
• all transport iht program
• 1 natt i Fort Lauderdale inkl frokost
• 15 netter cruise inkl. helpensjon
• 3 netter Santiago inkl. frokost og program
• alle avgifter
• tips ombord
• reiseleder på hele turen

Lugartype Innvendig lugar
Utvendig lugar
Concierge Class med balkong
Pris pr. person i dobbel Kr. 35.900:- Kr. 38.900,- Kr. 44.900,-
Pris som enelugar Kr. 46.200,- Kr. 51.900,- Kr. 63.700,-