Meld deg på nyhetsbrev
CRUISE I ØSTEN

Bli med p dette fantastiske cruiset i Østen med Celebrity Constellation. 10. februar 2018 seiler vi fra Singapore. Vi gjør 2 stopp i Vietnam, videre til Hong Kong og 2 stopp på Filipinene. Den gjør også et stopp i Malaysia før den seiler tilbake til Singapore hvor den ligger 1 natt før vi forlater skipet. 

Celebrity Constellation er et av Celebrity Cruises skip i Millennium klassen og har plass til ca. 2.000 gjester. Ombord er det hyggelige fellesområder, innendørs og utendørs svømmebasseng og en rekke aktivitetstilbud. En åpen, men samtidig intim atmosfære bidrar til at man virkelig finner seg til rette ombord.
Skipet har 12 dekk. Alle innvendige og utvendige lugarer ligger på dekk 2 og 3. Balkonglugarer 6/7.
Til middagen har vi reserverte bord til første bordsetting. Vår reiseleder er med hele veien, og hjelper med bestillingene, menyene og evt. spesialmat. 

Vi flyr fra Gardermoen 8. februar på ettermiddagen med en mellomlanding lander vi i Singapore 9. februar lokal tid kl. 17.15. Her finner vi bagasjen og kjører til ?? for overnatting. På lørdag formiddag går vi gjennom prosedyrene for ombordstigning før vi kjører den korte veien til havnen for ombordstigning.   Hjemreisen er natt til 25. februar. Vi får hele dagen i Singapore før vi på kvelden kjører til flyplassen. Kun med en mellomlanding er vi tilbake på Gardermoen   

Reisemål

Ho Chi Ming

Ho Chi Minh-byen, det tidligere Saigon, overøser deg med inntrykk fra første stund. De eksotiske luktene, mengden av mennesker og lyder – mopeder og motorsykler i ubegripelige klynger ved hvert røde trafikklys.
Det er aldri stille i Ho Chi Minh-byen – på hvert gatehjørne er det liv og røre, mennesker er på vei et eller annet sted eller sitter og spiser frokost på de lave pallene ved et eller annet gatekjøkken. Om kvelden er de fleste ute for å bedrive sin favorittsyssel - spaserturer i bygatene. På markedene, ikke minst på berømte Ben Tanh, er det full fart hele dagen, og her kan du være sikker på å gjøre et kupp.

Inne i sentrum vitner de gamle bygningene om byens velkjente historie.Ved Operahuset ligger ærerike Hotel Continental, hvor Graham Greene skrev sin berømte roman "The quiet American", og tvers over gaten ligger Rex Hotel, der de utenlandske krigskorrespondentene holdt til under krigen.

Hue/Danang

Danang er hovedstaden i Duyen Hai Mien Trung, som denne administrative regionen heter, og ligger i mellom den tidligere hovedstaden Hue, skredder byen Hoi An og det hellige stedet My Son. Byen har en historie som inneholder både Napoleon III, som gav ordre om å innvadere området i 1858, og handelsutvikling. På 1500 tallet begynte nemlig havneeventyret, men det var først i 1800 årene, da keiser Minh Mang bestemte at alle Europeiske skip skulle drive handel gjennom byen, at veksten tok seg opp, og som gjorde at Danang i dag er et viktig senter for Vietnams midtre region. I nåtid er havnen også en spennende opplevelse, med mange utekafeer og møteplasser. 

Blant Danangs største severdigheter finner vi Cham-museet som innehar verdens beste samling av skulpturer fra Cham-dynastiet og Marmorfjellene, som sies å representere de fem elementer innenfor Yin Yang-traditionen; vann, ild, jord, tre, og metall/gull. Et kvarters kjøretur unna bykjernen finner man China Beach, som ble brukt som rekreasjonssenter for amerikanske soldater under Vietnamkrigen, og gjort verdenskjent gjennom det legendariske krigseposet, Apocalypse now.   

Hong Kong

Siden 1997 har Hong Kong offisielt vært en del av Kina igjen, men 150 år under britisk styre har naturlig nok satt sitt permanente preg på både arkitektur, kultur, mat og folkelynnet. Dette er uten tvil Kinas mest vestlig pregede by, og også den mest velstående.
Hongkong er en fascinerende by med en like interessant historie. "Asias New York" var en gang en liten fiskerlandsby. I tidens løp utviklet den seg til en strategisk militærhavn, og deretter til dagens travle Hongkong, et av de største finanssentrene i verden.

Hong Kong kan besøkes året rundt, og har veldig mye å by på innenfor et svært begrenset område. Her finner du museer i verdensklasse, fantastiske restauranter, ubegrensede shoppingmuligheter og imponerende moderne arkitektur, i tillegg til hundrevis av templer og pagoder. Herlig dim sum, flytende øyer og en enestående horisont er bare noen av Hong Kongs unike kjennemerker. Få en dose tradisjonell, kinesisk arkitektur i landsbyen Ngong Ping, deretter tar du trikken til toppen av Victoria Peak for en fabelaktig utsikt. Steinknausene og de myke åsene i Nan Lian Garden vil gi deg indre fred, og det vil også en beroligende kopp te på en Stanley-kafé. Bli ett med alt ved Chi Lin Nunnery, et fredfylt buddhistkompleks.  

Manila: 

Byens kommersielle sentrum er Makati City hvor man har et bra utvalg butikker og restauranter. Byen blir delt i to av Pasig River, som renner ut i vakre Manila Bay. Solnedgangen over Manila Bay går for å være en av verdens vakreste, og best utsikt har du fra Roxas Boulevard. Det er som en ildkule drukner i havet! Byen er stor, men det er rimelig å komme seg rundt. Manila har mange severdigheter å by på for den som reiser hit, som den gamle bymuren etter spanjolene - Intramuros. Byen har også en rekke kirker og katedraler fra spansk tid, og av nyere historie har man Malacanang – palasset som Imelda og Ferdinand Marcos regjerte fra, og hvor fruen etterlot seg 3.000 par sko 

da de flyktet i 1986. Byen og området rundt har også mye historie fra andre verdenskrig og den største amerikanske krigskirkegården utenfor USA finner man i Manila. 

 Boracay:

På nordspissen av øya Panay finnes en liten flekk på kartet, Boracay. Med White Beach sin kritthvite strand og et vann så klart og blått ingen steder i Sør-øst Asia kan sammenligne seg med, er øya Filippinenes aller fremste turistmål.
Den 4,5 km lange White Beach deles inn i Station 1, 2 og 3. Station 1 - nord og Station 3 - sør. Det er ved Station 2, midt på White Beach, at man finner de fleste restaurantene og barene. Langs stranden er det ingen asfalt eller trafikkstøy å spore, og det hersker en avslappende og koselig atmosfære både på dagtid som på kveldstid.  

Kato Kinabalu

Kota Kinabalu byr på flotte naturopplevelser. Rett utenfor kysten, med båtforbindelse fra Kota Kinabalu, ligger den maritime nasjonalparken Tungku Abdul Rahman Park, bestående av fem øyer med hvite strender, krystallklart vann og gode forhold for snorkling og dykking. Et spesielt flott sted for dykkere er Pulau Layang-Layang, 30 mil nordøst for KK

 Singapore

 Singapore er byen for alle. Hvert år lokkes omtrent ni millioner turister hit til byen som er kjent som både blant verdens tryggeste og reneste, og grønne lunger og parker finner du nesten overalt. De høye skyskraperne i finansdistriktet er en moderne kontrast mot de kvartalene fra kolonialtiden i sentrum, og når du vandrer i Chinatown kan du tro du befinner deg i Beijing. Singapore er en kulturell smeltedigel, og over 70 % av innbyggerne har kinesisk opphav. Ved havnen ligger den imponerende Gardens By the Bay, som er et enormt parkområde med blant annet enorme, menneskeskapte trær, og verdens største innendørs fossefall.

Ta heisen til Sky Park på toppen av Marina Bay Sands for å få 360 graders utsikt over byen. 
Den botaniske hagen i Singapore er også godt kjent, og i orkidéhagen kan du beundre over 3000 av disse vakre blomstene. I Singapore er det lett å la bankkortet få kjørt seg. For shopping er det Orchard Road som gjelder. Her finner du flere kjøpesentre i alle prisklasser, og eksklusive varehus. Prisene her er nok ikke de rimeligste du kan komme over, men utvalget er stort, og kvaliteten er god. Haji Lane er også en populær handlegate, og i Marina Bay Sands finner du eksklusive merkevarer.

Reiserute

Avreisedato:
 8. februar 
18 dager Prisen inkluderer: 
 flybill. Oslo – Singapore tur/retur  inkl skatter og avg. 
 all transport iht program
 1 natt i Singapore inkl frokost
 14 netter cruise inkl. helpensjon 
 alle avgifter 
 tips ombord
reiseleder på hele turen
*Drikkepakke inkludert til verdi kr. 6.314,- pr. person  


 Vi kommer til å tilby et eget utfluktsprogram for våre gjester i alle havner i tillegg til Signapore. Dette vil være klart i løpet av september.