Meld deg på nyhetsbrev
Påsketur til Cape Town og Western Cape

Opplev Sør-Afrika på sitt beste. Med Cape Town som utgangspunkt er det kort vei til Nasjonalpark med stor mulighet til å oppleve «big-five», vingårder og spektakulært landskap. Med kun 1 times tidsforskjell er man ikke døgnvill når en kommer frem og kan starte utforskningen av landet med en gang.

Program

Onsdag 21. mars. Vi flyr fra Gardermoen kl. 18.45 og mellomlander i Addis Ababa.  
Torsdag 22. mars. Vi ankommer Cape Town kl. 13.55, finner bagasjen og møter vår guide som tar oss til bussen. Vi kjører til Breed River Valley med lunsj underveis. Breede River Valley, også kjent som Robertson Wine Valley er en av de flotteste områdene i Cape Winelands. Her bor vi på Excelsior Manor Guesthouse som er restaurert under veiledning av fjerde generasjons eiere, Freddie og Kathy de Wet, og består av ni luksuriøse rom som er oppkalt etter kjente thoroughbreds og hackneys som tidligere ble oppdrettet på Excelsior Estate. Alle rom er pusset opp, og innredet med respekt for det originale, og med moderne komfort og bekvemmelighet. Felles middag på gården om kvelden. 
 Fredag 23. mars. Etter frokost skal vi på båttur på Breede River. Vi nyter naturen langs elvebredden mens vi nyter lunsjen og vinen vi har kjøpt før avgang. Tilbake til Excelsior Manor Guesthouse for middag og overnatting. 
 Lørdag 24. mars. Etter frokost sjekker vi ut og kjører langs rute 62 til Oudtshoorn. Oudtshoorn er kjent for sine struts og de fantastiske Cango Caves. Oudtshoorn er lokalisert langs den berømte ruten 62, som av CNN ble kåret til the best roadtrip in the world. Byen er kjent som verdens strutsehovedstad. Disse store fuglene er nesten like vanlige som mennesker i denne sjarmerende byen. Vi besøker en av byens strutsefarmer hvor vi også får servert lunsj. Overnattingen i natt blir på Surval Boutique Olive Estate som ligger ved foten av de majestetiske Swartbergfjellene (UNESCOs verdensarvliste) i Klein Karoo, og tilbyr panoramautsikt over de omliggende fjellene og Schoemanshoek-dalen. Her tilbys overnatting som passer for en konge (og hans familie), med 31 stilige og luksuriøse rom. Middag om kvelden. 
 Søndag 25. mars. Frokost og utsjekk før vi får oppleve den spektakulære Cango Caves. Dette er selve Dovregubbens Hall, fylt med glitrende stalaktitter og stalagmitter og fengende bergformasjoner. Vi spiser lunsj før turen går videre til Gondwana Game Reserve. Det er et privat naturreservat i Sør-Afrika, som kan skryte av å være det eneste fynbosreservatet i verden, der du kan se The Big 5, samt den truede Cape Mountain Zebra og Black Harrier, en sjelden, truet rovfugl. Det fantastiske landskapet er over 110.000 mål, med endeløs fjellutsikt og grønne bølgende åser med fargerike vegetasjon.  Vi skal bo i en luksuriøs, moderne variant av de tradisjonelle Khoi-San husene. Hver bungalow ligger med en flott 180° utsikt, med et himmelsk stjernegalleri på kveldene. Peis og dype badekar holder deg varm etter kjøreturene, de såkalte Game Drives. De romslige bush hyttene er på ca 70 kvm, med en privat plass utenfor. I selve hovedhuset er det restaurant og bar, samt en boma for ekte afrikansk grillaften, Braai. Nedenfor ligger svømmebassenget. Det er utsikt over fantastisk natur, der fjellene i bakgrunnen er rester av det forhistoriske Gondwanaland. Det er trådløst internett i fellesområdene. Ettermiddagen til safari før felles middag om kvelden. 
 Mandag 26. mars. Etter frokost skal vi igjen ut på safari med håp om å oppleve «The big five». Om ettermiddagen kjører vi til Mossel Bay. Mossel Bay har vokst fra å være en glemt havneby, til å være en turistperle. Byen ligger midt mellom Cape Town og Port Elizabeth. Verdens eldste kjente bosetning, The Point of Human Origin finner du her. Det var også her Bartholomeus Diaz som første Europeer gikk i land 4. februar 1488. Området har kilometer på kilometer med flotte strender. Vårt hotell - Diaz Beach Hotel ligger bare 50 meter fra høyvannsmerket, og tilbyr spektakulær havutsikt fra alle vinduer og balkonger. Diaz Beach Hotel ble oppkalt etter den berømte portugisiske navigatøren Bartolomeus Dias, som landet i Mossel Bay i 1488. Den første europeer som satte sine ben i Sør Afrika. Et moderne hotell, med et flott badeland som nærmeste nabo. Dekorasjoner på hotellet har tema fra områdets lange historie. Ikke langt unna hotellet finner vi den eldste kjente bosetning på jorden, The Point of Human Origins. Er du heldig kan du stå på balkongen og se hval utenfor stranda. Her bor vi i to netter. Felles middag om kvelden.  
Tirsdag 27. mars. Etter frokost skal vi se “Ponit og Human Origin” , stedet som avslører tidligste bevis på  menneskelig atferd! Vi får en grundig arkeologisk og historisk omvisning av inspirerende Arkeolog Dr Nielsen. Etterpå skal vi hygge oss med et nært møte med elefanter. Vi skal følge elefantene på en 1km lang tur, og deretter får vi vi mate dem og leke litt. Tilbake til Mossel Bay på ettermiddagen. Middag og kvelden på egenhånd.       
  Onsdag 28. mars. På vei til Cape Town spiser vi lunsj i Swellendam. Byen er kjent for sine mange vakkert restaurerte bygninger, inkludert den Dutch Reformed Church og Drosty Museum. Vi ankommer cape Town og hotell In on the Square om ettermiddagen. Hotellet ligger i en av Cape Towns eldste bygninger, med utsikt over det pulserende Greenmarket Square. Beliggenheten er svært bra. Nær fortetnings og regjeringskontorer, og utelivsområdene i byen. Middag og kvelden på egenhånd. 
 Torsdag 29. mars. I dag skal vi oppleve Cape Town. På sørspissen av Afrika, der Atlanterhavet og Det Indiske Hav møtes, ligger Cape Town. Her under verdenskjente Table Mountain, med azurblå Table Bay i front, finner du The Mother City. Byen har vunnet et utall priser som vakreste by, designhovedstad, beste vinregion og så mye mer. Noen byer kan skryte av rik kultur, unik historie, vakker natur, vibrerende natteliv, flott arkitektur, herlig mat og vin og andre ting. Cape Town har alt dette og mye mer. Her finner du Zeitz MOCAA som CNN kalte «The New Home of Contemporary Art”. Lunsj og middag på egenhånd.   
 Fredag 30. mars. Formiddagstur til Robben Island. Robben Island var et beryktet fengsel for politiske fanger inntil det 20. århundre. Nelson Mandela har bl.a. sittet fengslet her. I dag er stedet omgjort til museum og er på UNESCOs liste over verdens kultur- og naturarvsteder. Vi blir hentet på hotellet og kjørt til havnen hvor båten seiler ut til Robben Island. Det er den samme båten som i sin tid ble brukt til fangetransport. Besøket på øya starter med en guidet tur, hvor du bl.a. kommer til å se Nelson Mandelas celle. Turen fortsetter med en busstur rundt på øya, med stopp ved pingvin-kolonien før turen tilbake til Cape Town. Tilbake til hotellet og resten av dagen på egenhånd.       
Lørdag 31. mars. I dag går turen til Cape Point. Høydepunktene på denne turen er mange. På veien  gjennom the Cape Point Nature Reserve, mot selve Cape Point passerer vi vakre steder som Hout Bay, Chapman’s Peak, Noordhoek Beach, pingvinkolonien ved Boulders Beach, Simonstown og Kalk Bay. Vi avslutter turen med å besøke Kirstenbosch Botanical Gardens. Anlegget inneholder et stort glasshus som fremviser planter fra en rekke andre regioner, bl.a. savanne fynbos (sørafrikansk busklandskap med middelhavsklima), karoo (sørafrikansk halvørken) og annet. Utendørs er beplantingen konsentrert om vekster som er hjemmehørende i Kapp-regionen, med en omfattende samling av ulike protea-arter. Vel tilbake i Cape Town avslutter vi denne fantastiske reisen med avskjedsmiddag på Gold Restaurant.  
Søndag 1. april. Vi rekker et vingårdsbesøk før vi kjører til flyplassen. Vi besøker historiske Constantia Winelands som er Sør-Afrikas eldste vindistrikt. Flyavgang kl. 14.55 og mellomlanding i Addis Ababa. 
Lørdag 2. april. Ankomst Gardermoen kl. 08.45.  

Info

Avreisedato: 21. mars - 13 dager 
 Pris pr. person: kr 33.995,- 
 Tillegg for enkeltrom: kr 5.890,- 


 Prisen inkluderer: 
Fly Gardermoen – Cape Town t/r inkludert skatter og avgifter 
10 hotellovernattinger 
10 frokoster 
7 lunsjer 
6 middager 
program iht. beskrivelse 
engelsktalende lokalguider
Norsk reiseleder på hele turen