Meld deg på nyhetsbrev
Opplev hele Bohuslän 3-dagers cruise Strømstad - Gøteborg

Den vakre svenske vestkysten fra sjøsiden er en opplevelse. Nyt sjøen, stemningen ombord og knytt nye vennskapsbånd ombord på M/S Nya Skärgården. På denne uforglemmelige seilasen nyter vi skjærgårdens storslagenhet, spiser og drikker godt, underholdes av herlig musikk, sang og latter, og tar del i kulturelle severdigheter.

Program

DAG 1 

Strømstad – Koster – Tanumstrand Vi går ombord i  M/S Nya Skärgården kl 10.00 i Strømstad. Forhåpentlig er værgudene på vår side når vi inntar en ”macka” – en sandwich – og en kaffekopp mens båten setter kurs mot Sydkoster, hvor vi gjør dagens strandhugg. Ta en tur med Kosterbussen rundt øya, med stopp ved en av kirkene på øya, Kosters Trädgårdar og nasjonalparken Naturum Kosterhavet, som bokstavelig talt ligger ett stenkast fra Ekenäs brygge. 

Eller la deg begeistre av diverse ustillinger, blant annet foto og ”klappe-akvariet”, hvor man kan de og kjenne på en rekke av Kosterhavets innbyggere.


Etter strandhugget serveres lunsj ombord. Med Bohusläns vakre natur som kulisse krysser vi gjennom Kosterhavets nasjonalpark. Sveriges første marine nasjonlpark ble innviet i i 2009. 12 000 arter finnes i nasjonalparken – halvparten under, halvparten over vannoverflaten. Ved Skagerraks strandkant, mellom Grebbestad og Fjällbacka, ligger vår første nattehavn; Tanumstrand. Vi sjekker inn på koselige hotell TanumStrand. Spis en god middag her, om du ikke velger å spaserer inn til Grebbestad, som ligger rett ved.  Om du vil unne deg litt ekstra tilbyr hotellet ulike spapakker.

DAG 2 Tanumstrand – Smögen – Lysekil/Fiskebäckskil Dagen begynner med en deilig frokost på hotellet før vi forlater Tanumstrand og setter kursen mot Vestkystens hjerte, Smögen. Vi er i granitten og de gamle steinhuggernes rike. Fjällbackas naturskjønne skjærgård har sjarmert mange, deriblant Ingrid Bergman. Fra Hunnebostrand leder den håndgravde, fem kilometer lange Sotenkanalen inn til Smögen. Vi anløper Smögens gjestehavn, en av de mest besøkte i Norden. Den kilometerlange brygga er viden kjent. Lunsjen nytes under ettermiddagsferden mot Lysekil. Vi passerer blant annet Bohus-Malmön, en av øyene som var store på utskiping av granitt til alle verdens hjørner.  Lysekil er et gammelt samfunn. Et titalls av de gamle sildesalteriene og trankokeriene finnes fortsatt. Den gamle badebyen, grunnlagt på slutten av 1800-tallet, er stadig like populær. Vi lar oss forføre av klippene ved Gullmarsfjord. Granittkirken bygget i 1899-1901 i nygotisk stil stikker opp over Lysekil. Ettermiddag og kveld er fri til egne aktiviteter. De som vil kan delta i felles middag.  Vi overnatter på Hotel Lysekil eller Gullmarsstrand i Fiskebäckskil. 
                                         

DAG 3 Lysekil/Fiskebäckskil – Marstrand – Gøteborg Uthvilte etter frokost - og kanskje et morgenbad i havet - innleder vi den siste dagen med å begi oss mot Marstrand, hvor vi gjør et strandhugg. Gamle fiskesamfunn og pittoreske småsteder med de typiske bohus-husene sjarmerer. Vi seiler gjennom smale, sjarmerende Kyrkesund som skiller Tjörn og Härön. Storhetstiden på 1700- og 1800-tallet forsvant like fort som silda. Fiske er fortsatt en viktig næring, selv om de fleste husene nå er fritidsboliger. Marstrandsön med sin historie og et kokende folkeliv ønsker velkommen. Carlstens festning viser seg i all sin prakt.  Siden byggestart i 1658 har øya gjort en klassereise. Fra fengselsøy, via Kong Oscars foretrukne sommerøy, til sositetens sommersted. I dag er Marstrand en av verdens fremste seilingsarenaer.   De herlige dagene i Bohuslän avsluttes gjennom Gøteborgs nordre skjærgård, til havn og avmønstring.   

Info

Pris fra kr 3.995,- pp      
Tillegg juli kr. 1.000,- pr. pers 
Tillegg for enkeltrom kr. 300,-                                                                           


Prisen inkluderer:
• Busstransfer 
• 3-dagers skjærgårdscruise 
 • 2 overnattinger på hotell 
 • Halvpensjon med frokost og lunsj
• Middagene velger du selv
• Guidninger ombord av kapteinen
• Musikalske innslag

• Strandhugg og sightseeing 


  Båten går fra Strømstad kl 10.00. Tilbake senest kl 18:00  i Gøteborg –  buss tilbake til Strømstad.  Seilinger fra Strømstad: 14/6, 20/6, 28/6, 5/7, 12/7, 19/7, 26/7, 2/8, 9/8, 16/8, 23/8     
 
12. juli og 9. august tilbyr vi transport tur/retur Strømstad. Gjester fra Oslo og Østfold: Buss tur/retur Strømstad kr. 500,- pr. pers 


 Gjester fra Vestfold og Grenland: Buss til Sandefjord, Color Line Sandefjord – Strømstad inkl frokost. Retur via Moss – Horten kr. 700 pr. pers.